Mene Palveluhakemiston juureen tästä
Siirry tarkastelemaan Palveluhakemiston yrityksiä aakkosjärjestyksessä tästä

Terveelliset tilat

Terveelliset tilat – tietojärjestelmä

Terveelliset tilat -tietojärjestelmä on työkalu, joka ohjaa tutkimusten ja korjausten tilaamista ja toteutusta siten, että löydetään oikea korjaustapa kuhunkin ongelmaan. Toimintatavan avulla parannetaan kiinteistöjen kuntoa, niiden elinkaaren aikaista tuottoa sekä varmistetaan tilojen terveellisyys. Helsingin, Espoon ja Vantaan toteuttamassa projektissa on tuotettu kuntien rakennuskannan tyypillisiin ongelmiin kohdennettua tarkastettua tietoa kosteusvaurioista, niiden korjaamisesta ja ennaltaehkäisyistä sekä sisäilmasta ja terveysvaikutuksista.

Terveelliset tilat -tietopankki sisältää yleistajuista tietoa rakennusten tyypillisistä vaurioista, niiden vaikutuksista ja korjaustavoista. Tietopankki muodostuu seuraavista osa-alueista:

Kirjallista tietoa täydentää tyypilliset vauriot kattava selkeillä kuvateksteillä varustettu kuvapankki. Se on ryhmitelty 14 aihealueeseen ja sisältää satoja valokuvia esim. vaurioista, tutkimusmenetelmistä ja korjauksista.

Tietopankin sisältö on pääosin luotu vuosina 2003 ja 2004 ja aineistoa on päivitetty vuosina 2007 ja 2008. Sisäilmayhdistys pyytää kertomaan päivitystarpeista ja ehdottamaan uusia aiheita tietopankkiin. Yhteystietomme löydät täältä.

Tietopankin sisältö on tarkastettu. Sisäilmayhdistys ei ota vastuuta näiden sivujen sisältämän tiedon oikeellisuudesta tai sen soveltamisesta mahdollisesti aiheutuneista vahingoista.

© Helsingin, Espoon ja Vantaan Terveelliset tilat, Sisäilmayhdistys ry. (2008)