Kiinteistödatan avulla toimivampi ja viihtyisämpi sisäympäristö

 

Kiinteistödatan avulla toimivampi ja viihtyisämpi sisäympäristö

ESITYKSET

Tilaajan näkökulma kiinteistödatan hyödyllisyyteen mm. energiansäästötavoitteiden ja hyvän sisäilmaston kannalta, Marianna Tuomainen, Helsingin kaupunki

Marianna Tuomainen on LVI-tekniikan diplomi-insinööri, ja hänellä on 20 vuoden kokemus palvelurakennusten sisäilmasto-olosuhteisiin vaikuttavista tekijöistä ja niiden vaikutuksesta ihmisten työntekoon ja viihtyvyyteen. Marianna on Helsingin kaupunkiympäristön toimialan tilat-palvelun kehittämispäällikkö, vastuualueena rakentamisen laadun kehittäminen ja toimivuuden varmistaminen.

 

Älykkäät kiinteistöratkaisut ja ylläpito. Mitä hyötyä älykkäällä ohjauksella on saatu pilottikiinteistöissä?, Anne Salonen, Lassila&Tikanoja

Anne Salonen on Ympäristö- ja energiatekniikan diplomi-insinööri. Hänellä on yli 15 vuoden kokemus energiapalveluiden kehittämisestä, ja viimeiset vuodet hän on ollut vahvasti mukana kehittämässä älykkäitä ratkaisuita kiinteistöihin.

Nykyisessä työssään Anne toimii Lassila & Tikanojalla Kiinteistöpalvelut-yksikössä Palvelumentalistina ja on ollut kehittämässä mm. L&T:n älykästä energianhallintajärjestelmää, Smartti Automaatio -palvelua. Palvelussa hyödynnetään koneoppimista sekä uudenlaista analytiikkaa kiinteistöjen energianhallinnan ja
-tehokkuuden parantamiseksi.

 

Käyttäjäkokemuksen parantaminen digitaalisen datan avulla, Esa Halmetoja, Senaatti-Kiinteistöt

Tekniikan tohtori Esa Halmetoja on digitaalisen sisäympäristötekniikan asiantuntija. Hänen erikoisalansa on rakennuksen tietomallien (BIM) ja digitaalisen teknologian yhdistäminen optimaalisen sisäympäristön toteuttamiseksi tilojen käyttäjille.

Esa on työskennellyt yli 18 vuotta Senaatti-kiinteistöissä, joka vastaa valtion kiinteistöomaisuuden hoidosta ja ylläpidosta Suomessa. Hänen nykyinen tehtävänsä on digitalisaation erityisasiantuntija, ja yksi tärkeimmistä tehtävistä on rakennuksen digitaalisen kaksosen kehittäminen. Hänen johtava periaatteensa on, että digitalisaation käyttöönoton keskiössä tulee olla ihminen, ei teknologia. Teknologia on väline, jonka tarkoitus on tukea ihmisen henkistä ja fyysistä hyvinvointia.

 

Paneelikeskustelussa olivat mukana esittäjien lisäksi Timo Maaranen, DataSense Oy, Sami Pietilä, Pietiko Oy ja Harri Hahkala, Metropolia Oy sekä tilaisuuden puheenjohtaja Risto Kosonen.